Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, hükümeti kurma görevini bu kez Maliye Bakanı Eymen bin Abdurrahman'a verdi

Genel

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, hükümeti kurmak için Maliye Bakanı Eymen bin Abdurrahman'ı görevlendirdi.

Cezayir resmi televizyonunun haberinde, Cumhurbaşkanı Tebbun'un anayasanın 91. maddesine istinaden hükümeti kurma görevini Maliye Bakanı bin Abdurrahman'a verdiği kaydedildi.

Haberde, Tebbun'un bin Abdurrahman'dan hükümeti en kısa sürede kurmak için siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerine devam etmesini istediği aktarıldı.

Cezayir'de seçimleri dördüncü sırada tamamlayan ülkenin en büyük İslami eğilimli partisi Barış Toplumu Hareketi (MSP), bugün, koalisyon hükümetine katılmaları yönünde yapılan teklifi seçim vaatlerini gerçekleştirmeyeceği gerekçesiyle reddettiklerini duyurmuştu.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, 26 Haziran'da yeni hükümeti kurma süreci kapsamında eski iktidar partisi Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) Genel Sekreteri Ebu'l Fadl Baci ve genel seçimleri kazanan bağımsız listelerin temsilcileri ile bir araya gelmişti.

Cezayir'de 12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde geleneksel partiler olarak kabul edilen UKC ve Demokratik Ulusal Birlik'in (RND) Meclis'teki temsil gücü gerilerken, İslami eğilimli partiler yükselişe geçti.

Muhaliflerin bir kesiminin boykot çağrısı yaptığı seçimleri 98 sandalye ile UKC birinci sırada tamamladı. 407 sandalyeli Meclis'e bağımsızlar 84, Barış Toplumu Hareketi 65, RND 58, Gelecek Partisi 48, Ulusal Bina Hareketi 39, Adalet ve Kalkınma Cephesi Partisi de 2 milletvekili gönderdi.

Başbakan Abdulaziz Cerad, kesin sonuçların açıklanmasının ardından 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'a istifasını sunmuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.