Deva Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu bugün Kocaeli’ye geldi. Sabah saatlerinde İl Binasında basın mensupları ile bir araya gelen Yeneroğlu ülke ve kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Adem Koç ve İl Yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda ilk konuşmayı İl Başkanı Adem Koç gerçekleştirdi. Koç konuşmasında önümüzdeki zamanlarda Genel Başkan Ali Babacan’ı ağırlayacaklarını ifade eden ederek, “Bu yıl da inşallah yakın zamanda 2 Temmuz’da genel başkanımızı ilimizde ağırlayacağız. Geçtiğim ay partimiz ilk büyük mitingini gerçekleştirmişti. Yaklaşık 45 bin civarında vatandaşımız oradaydı. Bu miting serisi devam edecek. İkinci mitingimizi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapacağız” dedi.
“100 PARTİDEN BİRİ OLALIM DİYE KURULMADIK”
Ardından konuşan Mustafa Yeneroğlu, “Kocaeli 2 milyonu aşkın nüfusu ile önemli bir sanayi merkezi ve sürekli nüfusu artıyor. Göçmenlerin de yoğun urak yeri. Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri. Bir çok sorunun yoğun şekilde yaşandığı bölgelerden biri. Bu anlamda ikinci mitingin burada yapılacak olması bizim için önemli. Kentleşme burada yoğun bir şekilde devam ediyor. Deva Partisi kendi programında özgürlükçü demokrat bir parti olarak konumlandırıyor. Kimsenin rengine, inancına meşrebine bakmaksızın kucaklayan, bu iddiasında da somut teknik düzeyde çözüm üreten bir partidir. Her soruna cevap verebilecek eylem planları çalışıyoruz. Temel sorunlara çözüm odakları çalışıyoruz. Siyasetin de kavgada değil çözüm önerileri ile yarışta milletin önüne çıkması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’de 100 civarında parti var. Bu partilerden biri olalım diye kurulmadık. Kimsenin kendinin öteki hissetmeyeceği bir anlayış ile yola çıktık. Siyasetin farklı unsurlarını düşmanlaştırıcı anlayıştan uzak durmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTELER YÜKSEK LİSEYE DÖNMÜŞ DURUMDA”
Partisinin politikalarını sıralayan Yeneroğlu, “Bugün Üniversitelerimiz yüksek liseye dönüşmüş düzeyde. Uluslararası rekabet seviyesinde ilk 500 üniversite arasında 1 tane Türk Üniversitesi kalmadı. İlk ve Ortaöğretim konusu çok önemli. Eğitimin üzerinde kuşatıcı şekilde durmadığımız sürece Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmek mümkün değil. KHK Mağduriyetleri ile ilgili eylem planı yayınladık. 8 milyon insanı ilgilendiren bir mesele. 1 milyonun üzerinde insan terör soruşturması geçirmiş vaziyette. Aileleri ile hesap ettiğimizde ülkenin yüzde 10’u terör soruşturmalarından etkilenmiş vaziyette. Siyasetin bu düzeyde yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
“DEMOKRASİ VE HUKUK OLMADAN EKONOMİ SORUNU ÇÖZÜLMEZ”
Halkın refah seviyesi Türkiye’nin geldiği durumda bütüncül bir mesele. Hukuku dikkate alan, hesap verilirliği dikkate alamdan ekonomi düzeltme gibi bir durum söz konusu olamaz. Bunların olması için yatırım çekilmesi gerekiyor. Bunların olabilmesi için demokratik bir sistem gerekiyor. Ekonomi politikalarında en önemli isimin Ali Babacan ve Deva Partisi olduğunu herkes biliyor. Demokrasi ve Hukuk olmadan ekonomi sorunu çözülmez. Bu sebepten dolayı eylem planlarımızın tamamı bu anlayış üzerinden inşa edilmiştir” dedi.
“SİYASETİN GÖREVİ İNSANLARIN ÖFKESİNİ KABARTMAK DEĞİL”
Mülteci konusuna da değinen Yeneroğlu, 23 Ağustos 2021 tarihinde bu meselede ne düşündüğümüzde kamuoyu ile paylaştık. Temmuz’un başında da eylem planımızı yayınlayacağız. Birçok kişi çıkıp şöyle böyle yapacağız diyor. Biz diyoruz ki ne yapacaksak yapalım insan onuruna sahip çıkacağız. Birçok insanı tanımıyoruz ama onu ve haysiyetine sahip çıkıyoruz. Devlet olabilmeniz için sınırınızı korumakla yükümlüsünüz. Biz meseleye böyle bakıyoruz. Afganistanlı da olsa Nepalli de olsa oradaki problemler çözülmeden bu sorunlar çözülmeli. Söylediklerimizin bir kısmını alıp diğer kısmını almadan olmaz. Otobüse doldurup göndereceğiz diyorlar. Bu görüntüler bize yakışmaz. Elbette çözülmesi gerekiyor ama insan onuruna yakışır bir şekilde olmalı. Siyasetin görevi insanların öfkesini kabartmak değil. Ülkemizde gettolaşma da önlenmeli. İktidar politikasızlığını vatandaş ile bırakıyor. İki gün önce bir sığınmacının kafasına sıkıldı. Irkçılıkla mücadele devlet politikası olmalı. Bunun bedeli masum insanların çocuklarının öldürülmesi oluyor. Ben Alpaslan Kuytul’un hakkına da sahip çıkıyorum.Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili bir milletvekilinin kurduğu bir cümle. Bu bir devlet politikası. Anayasal devleti uygulamadığınız takdirde toplumda ön yargı oluşuyor. Bu nedenle kendini öteki olarak ifade eden birçok toplum var” dedi.
“GERÇEK VERİLERİ PAYLAŞANLARI DA HAPİS İLE CEZALANDIRACAK”
Yeneroğlu, “Güçlendirilmiş Parlamenter sistem muhakkak okunmalı. Bu zemin üzerine geçiş süreci hazırlığı yapıyoruz. İnsanları işi maganizel kısmına bakıyor. Cumhurbaşkanı Kim olacak deniyor. Bir sistem değişikliğine gideceğiz. Her siyasi parti bir adaya destek verecekse o adayın neler yapacağı partilerin aldığı kararda saklı. Adayın kim olduğu bizim için talihi bir konu. Seçim sürecinden sonra tematik olarak çalışacağız. Magazinel boyuttan gerçek kısmına geçmeliyiz” dedi. İnternet yasası ile ilgili de konuşan Yeneroğlu, “Dezerformasyonu tekele alma yasası. Benim yayımladığım tüm verileri millete yalan olarak yaydığım bilgiyi kimse doğrulamasın diyor. TÜİK ile ENAK’ın yayınladığı enflasyon farkları ortada. Yüzde 400 enflasyonun olduğu ortamda yüzde 70 enflasyon iddia ediyor. Gerçek verileri paylaşanları da hapis ile cezalandıracak. Bunun karşısında Türkiye’nin huzuru için demokratik haklarımızı korumalıyız” dedi.